Online Bommellezing ‘Het geheim van Marten Toonder’ (opname)

Schrijf je hier in om de opname te bekijken van 22 februari 2021
Prijs: € 4,95

Betalen kan via verschillende betaalmethoden in de volgende stap.
Bekijk webinar

Het geheim van Marten Toonder

Marten Toonder was een ongelooflijk veelzijdig kunstenaar. Zijn Bommelstrips zijn niet alleen geliefd vanwege de humor en het taalgebruik, maar ook vanwege het sfeervolle en gedetailleerde tekenwerk. Veel van Toonders tekeningen zijn ware schilderijtjes. Daarnaast werkte hij aan vele andere strips, illustraties, cartoons en tekenfilms. Hij was een man met een grote werklust die zijn leven lang bezig was zichzelf te verbeteren om het summum van schoonheid te bereiken.

In deze presentatie ligt de nadruk op Toonder als artiest en op het kijken van mooie plaatjes. Er worden veel prachtige orginele tekeningen getoond. Uit Toonders gehele oeuvre, om zijn ontwikkeling en veelzijdigheid te laten zien, maar vooral uit zijn Bommelstrip. Een avondje heerlijk zwelgen in dat schitterende tekenwerk van Toonder.

Klaas Driebergen werkte mee aan het meer dan 400 pagina's tellende kunstboek Het geheim van Marten Toonder (2019). In deze online lezing toont hij veel materiaal uit dit boek, maar ook bijzonder werk dat het boek niet haalde.
Presentatie door
Klaas Driebergen

Duur
circa 110 minuten

Gebruiksaanwijzing
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Advies: hoe groter het beeldscherm, hoe beter.
Deelnemen werkt heel eenvoudig. Na aanmelding ontvang je per e-mail een deelnamelink. Er is geen specifieke software of een account vereist, het webinar wordt vanzelf geopend in je internetbrowser.
(De chatfunctie die tijdens het live webinar werd gebruikt is bij het bekijken van de opname niet zichtbaar.)
Je hebt 14 dagen de tijd om deze opname te bekijken.

Blijf op de hoogte
Ontvang mijn ToonderMail voor informatie over toekomstige lezingen, boeken of andere projecten:
schrijf je hier in

Contact
Vragen? Mail naar klaas@klaasdriebergen.nl

Deel dit webinar