Online Bommellezing ‘Het Ierland van Marten Toonder’ (opname)

Schrijf je hier in om de opname te bekijken van 1 september 2021
Prijs van dit webinar: € 4,95

Na de aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart. Betalen kan o.a. via iDeal en gewone bankoverschrijving (kies voor ‘SEPA Bank transfer’).
Bekijk webinar

Het Ierland van Marten Toonder

In 1951 ontdekte Marten Toonder Ierland. Het was voor hem als thuiskomen: hij herkende het als het land dat hij altijd al tekende in zijn verhalen. Hij bleef het land bezoeken, totdat hij in 1965 naar Ierland emigreerde.

In dit webinar neemt Klaas Driebergen je mee naar het Ierland van Marten Toonder. Hij laat veel foto’s zien die de Toonders zelf maakten op hun meest geliefde plekken tijdens hun vakantietochten door Ierland, en hij citeert uit het dagboek dat Marten Toonders vrouw Phiny maakte tijdens hun allereerste Ierlandvakantie in 1951. Daarnaast toont hij hoe Ierland Toonder inspireerde bij het schrijven en tekenen van de Bommelverhalen.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de Marten Toonderreis naar Ierland die Klaas in september 2021 organiseert in samenwerking met Historizon. Opgave hiervoor kan niet meer, maar de volgende reis staat alweer gepland voor 16 t/m 21 mei 2022. Zie hier voor meer over deze reis.
Presentatie door
Klaas Driebergen

Duur
circa 105 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Tip: hoe groter het beeldscherm, hoe beter.
Deelnemen werkt heel eenvoudig. Na aanmelding ontvang je per e-mail een deelnamelink. Er is geen specifieke software of een account vereist, het webinar wordt afgespeeld in je internetbrowser.
(De chatfunctie die tijdens het live webinar werd gebruikt is bij het bekijken van de opname niet zichtbaar.)
Je hebt 1 maand de tijd om deze opname te bekijken.

Blijf op de hoogte
Ontvang mijn ToonderMail voor informatie over toekomstige lezingen, boeken of andere projecten:
schrijf je hier in

Contact
Vragen? Mail naar klaas@klaasdriebergen.nl

Deel dit webinar